یزدفردا"سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران :در انتخابات سال 80 نیز اولین گزینه اصلاح طلبان ایشان بودند که باز به اصرارها پاسخ مثبت ندادند، اکنون باید پرسید چه عاملی موجب شده است که آقای موسوی در تصمیم خود که حدود دو دهه گذشته به آن پایبند بودند تجدید نظر کنند؟
سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران گفت: جناب آقای مهندس موسوی چهره خوشنام و دارای سابقه و کارنامه روشن و تحسین برانگیز در انقلاب و نیز در عرصه سیاسی و سطوح عالی مدیریت در دوران پس انقلاب هستند ایشان همواره مورد احترام مردم و اصلاحطلبان بوده و یکی از چهرههای محوری جناح چپ خط امام که اصلاحطلبان امروز هستند به شمار میآمدند.
محسن آرمین در گفت و گو با خبرنگار قلم ادامه داد:حضور مهندس موسوی در عرصه رقابت ریاست جمهوری از منظرهای مختلف قابل ارزیابی است از جمله اینکه ایشان طی دو دهه گذشته از فعالیت سیاسی علنی کناره گیری کردند، در جریان انتخابات سال 76 نیز آقای موسوی اولین گزینه اصلاحطلبان برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری بودند، اما به رغم اصرار فراوان از پذیرش نامزدی خودداری کردند.
وی افزود: در انتخابات سال 80 نیز اولین گزینه اصلاح طلبان ایشان بودند که باز به اصرارها پاسخ مثبت ندادند، اکنون باید پرسید چه عاملی موجب شده است که آقای موسوی در تصمیم خود که حدود دو دهه گذشته به آن پایبند بودند تجدید نظر کنند؟ به نظر من اصلیترین علت این تغییر تصمیم همان دغدغه و نگرانی عمیقی است که اصلاحطلبان و تمام علاقهمندان به کشور و سرنوشت ایران را به تلاش برای تغییر وضع موجود واداشته است.
آرمین ادامه داد: به نظر من آقای موسوی برخلاف دوران ریاست جمهوری آقایان هاشمی رفسنجانی و خاتمی دوره جدید و مدیریت فعلی را برای کشور نگران کننده یافتهاند و علت حضور ایشان در عرصه رقابت ریاست جمهوری چیزی جز این نگرانی شدید نیست. بنابراین برخلاف پارهای تحلیلها و گمانها حضور آقای موسوی در عرصه رقابت ریاست جمهوری نشانهی همراهی و هم سویی ایدهها و افکار ایشان با جریان اصلاحات و شخص آقای خاتمی به عنوان برایند جریان اصلاحی است از این جهت تصور میکنم که تحلیل صحیح و اتخاذ موضعی درست و مناسب در شرایطی پیچیده و مبهم کنونی نیازمند درایت و هوشیاری بیش از دورههای گذشته است.
این عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ایران خاطر نشان کرد: انصراف جناب آقای خاتمی برای اصلاحطلبان و به ویژه بخش جوان و پرشور بدنهی اصلاحطلبی البته حادثه نا مطلوبی بود، بدنهی جوان اصلاح طلب طی ماههای اخیر انصافا تحرکی مسوولانه از خود نشان داد و آگاهی و درکی تحسین برانگیز از خود به نمایش گذاشت. امروز نیز این بخش با تغییر شرایط ناشی از کنار رفتن آقای خاتمی در موقعیتی حساس قرار گرفته که برای مدیریت آن نیازمند آگاهی و مسوولیتی از همان جنس است؛ به ویژه اینکه فتنهگریهای پنهان که پس از خاتمی، موسوی را هدف گرفته در جریان است تا چهرهای مخدوش و غیر واقعی از ایشان در اذهان طبقهی متوسط به ویژه بخش جوان و تحول خواه ترسیم کند.
وی گفت: در شرایط ناشی از خلا حضور آقای خاتمی این وضعیت چندان غیر طبیعی نیست، باید در اندیشه عواملی بود که این شرایط را به وضعیت مطلوب تبدیل و فتنهگریها و عملیات روانی پنهان را خنثی کند.
آرمین در بیان و تشریح این عوامل یاداور شد: اولین مسئله تحرک احزاب و گروههای اصلاح طلب در اتخاذ تصمیم و موضع جدید انتخاباتی است. بدون شک احزاب و تشکلهای اصلاحطلب برای اتخاذ موضع انتخاباتی جدید ناگزیر از طی فرایند مشخصی برای رایزنی با بدنه حزبی خود در رسیدن به موضع تشکیلاتی هستند این فرایند با توجه به محدودیت زمانی که تا انتخابات داریم نمیتواند و نباید طولانی باشد رسیدن احزاب و تشکلهای اصلاح طلب به موضع انتخاباتی مشخص میتواند نقش موثری در پایان دادن به این وضعیت داشته باشد.
وی شفافتر شدن گفتمان مهندس موسوی را از دیگر عوامل مهم دانست و توضیح داد: آقای مهندس موسوی گرچه طی دو دههی گذشته از رصد کردن تحولات سیاسی کشور غافل نبوده و یا حساسیت اوضاع سیاسی و تحولات را تعقیب میکردند و در برخی موارد واکنشها و مواضع روشنی در قبال پارهای موارد اتخاذ کردند، اما به هر حال در عرصه فعالیت علنی سیاسی حضور نداشتند. دیدگاههای ایشان برای نسلهای دوم و سوم انقلاب چندان شناخته شده نیست. شفافتر شدن گفتمان ایشان و دقیقتر شدن شعارها و شرح و تبیین جامعتر دیدگاهها و مواضع فکری ایشان درباره مقولات و مسائل مورد توجه بخشهای متوسط و قشر جوان جامعه نظیر آزادی، جمهوریت، حاکمیت قانون مسائل زنان، جوانان و اقوام میتواند به اقدامهای موجود پاسخ داده و تغییر وضعیت موجود را تسریع کند.
آرمین ضمن تاکید بر ضرورت داشتن یک رسانه گفت: موسوی فاقد رسانه است.رسانه ملی در همین مدت کوتاه نشان داده است که مانند دورههای گذشته همچنان موظف به حمایت از یک جریان است و قرار نیست در انتخابات آینده بی طرفی پیشه کند. بخش اعظم رسانههای مکتوب و شفاهی کشور نیز به لطف دولت مهرورز در اختیار جریان حاکم است، پیش بینی میشود پس از خارج شدن آقای خاتمی از صحنه رقابت، عملیات و تبلیغات سوء علیه آقای موسوی آغاز و رفته رفته تشدید شود. این درست است که عملیات و تهاجم مذکور تا حدودی میتواند به برخی ابهامها دربارهی آقای موسوی پایان دهد و نهایتا اوضاع را تا حدودی به سود ایشان تغییر دهد اما وجود رسانهای که بتواند دیدگاههای ایشان را به روشنی تبیین کند برای خنثی کردن تبلیغات مذکور ضروری است.
وی ضمن تاکید بر ضرورت اجماع اصلاحطلبان اضافه کرد: اصلاحطلبان نباید فراموش کنند که این انتخابات برای آنها از این جهت متفاوت است که فرصتی منحصربه فرد را برای توقف روند نامبارک کنونی و پایان دادن به وضعیت فعلی که اوضاع کشور را در عرصههای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی سخت مخاطره آمیز کرده است فراهم خواهد آورد. حضور کاندیداهای متعدد اصلاحطلب از این جهت که میتواند به نقد اوضاع کنونی از منظرهای مختلف و آگاهی هر چه بیشتر مردم از شرایط فعلی بیانجامد البته امر مثبتی است، اما اگر این حضور نهایتا به رقابت کاندیداهای اصلاحطلب منجر شود آشکارا مغایر با هدف اولیه اصلاحطلبان خواهد بود این نکته یکی از دلایل کنارهگیری آقای خاتمی از عرصهی رقابت بود.
وی در پایان تاکیدکرد: اصلاح طلبان باید تمام مساعی خود را برای رسیدن به اجماع به کار بندند.
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 09,مه,2025